Zeefdruk

Een terugblik op ons eerste zeefdruk avontuur

Afgelopen weekend organiseerden we onze eerste workshop over natuurlijk zeefdrukken. Ze werd gehouden van vrijdag tot zondag, compleet met overnachting, heerlijk en gezond eten en smakelijke drankjes. Samen met Jelle, Tinka en Mark beleefden onze gasten een onvergetelijk avontuur. We blikken terug op de workshop en delen mooie beelden.

Druk bezig met handgeschept papier, natuurlijke inkt en ambachtelijke potloden

We begonnen ons eerste zeefdrukavontuur met een warme ontvangst. Vrijdagavond arriveerden we in de rustieke charme van Le Vieux Logis, een gezellige boerderij in de Ardennen. Iedereen kreeg meteen een kop koffie of een glas wijn om onze creatieve geesten scherp te houden. De eerste activiteit was papier maken. We schepten pulp van papiersnippers en water met simpele zeeframen, vergelijkbaar met muskietennetten. Iedereen maakte zijn eigen unieke vellen handgeschept papier, wat een fantastische start van het weekend was. Elk blad heeft zijn eigen karakter, wat de ervaring nog persoonlijker maakte.

De volgende ochtend gingen we aan de slag met natuurlijke inkt. We lieten rode spitskool een nacht weken in een halve liter water. De geur van de kokende kool vulde de ruimte en gaf een verrassend rustgevende sfeer! Nadat de inkt was gereduceerd tot ongeveer 100 ml, gingen we enthousiast drukken met sjabloonpapier, zonder emulsie. De resultaten waren prachtig en iedereen kon trots zijn op zijn of haar creaties.

Naast het zeefdrukken leerden we ook hoe we houtskoolpotloden konden maken van lokaal gewonnen eik. We verwerkten het hout in een blikken doos op een kleine BBQ. Dit leverde prachtige, ambachtelijke potloden op. De voldoening van het zelf maken was echt onbetaalbaar.

 

Samenkomen, verhalen delen en genieten

Elke avond werd afgesloten met een heerlijke gezonde maaltijd. Het was fantastisch om te zien hoe de deelnemers samenkwamen, verhalen deelden en nieuwe vriendschappen sloten. De gezelligheid maakte de workshop compleet. Dit workshopweekend werd niet alleen leerzaam, maar ook een perfecte manier om te ontspannen en samen te komen. Zo’n deaal voor een groep vrienden, een familie-uitje, of zelfs als een bedrijfsincentive.

Voor ons, het Terracraft-team, was het ook een geweldige ervaring. We zijn supertrots op wat we samen hebben bereikt en kijken ernaar uit om nog veel meer van deze inspirerende weekends te organiseren.

Bedankt aan iedereen die erbij was. We hopen jullie snel weer te zien bij een van onze creatieve workshops!

Natuurlijk met veel groeten,
Jelle, Tinka en Mark

 

Ons zeefdruk weekend in beeld

 

 

Was dit zeefdruk weekend iets voor jou?

Schrijf je in voor een workshop